Hidrolat sivke ni edina dobrina, ki jo pridelujemo na naši kmetiji. Pomembno vlogo in izredno je priljubljen med našimi strankami tudi hidrolat rožmarina. Ste vedeli, da rožmarin ni le pika na i v kulinariki?

Hidrolati so stranski produkti destilacije cvetov ali listov posamezne rastline. Glavni produkt je eterično olje, ki plava na hidrolatu. Posledično vsebuje hidrolat do 1 % eteričnega olja in je zaradi nizke vsebnosti koncentrata primeren za neposreden nanos na kožo. 

Kdaj se zatečemo k uporabi hidrolata rožmarina?

Ključne besede, s katerimi povezujemo rožmarin so: analgetik, stimulant, antibakterijski, antiseptik, repelent mrčesa, protivneten ... 

Uporabimo ga lahko kot sprej za lase in lasišče, saj stimulira rast las. Odličen je kot deodorant za tiste z občutljivo kožo. Vonj je primeren tako za moške kot ženske: svež, lesen in zeliščen. Mmmmmmm, kako diši. 

Večkrat boste rožmarin zavohali na avtobusih, pohodih, smučiščih ... na prizoriščih različnih dejavnosti. Zakaj? Rožmarin najlepše poskrbi za boleče in utrujene noge ter za tisti vroč občutek v stopalih. 

V kolikor niste ljubitelji umetnih dišav za prostore in iščete nekaj osvežujočega, ki hkrati spominja na naravo, je hidrolat rožmarina pravi naslov. Uporabljamo ga lahko v difuzorjih, v svečkah ali enostavno poškropimo po prostoru. 

Močan vonj rožmarina prijetno objame tudi naše dihalne poti. ;)

Še in še bi lahko naštevali prednosti uporabe hidrolata rožmarina. Ker želimo širiti znanje in poudariti pomen narave za naše življenje, poteka v mesecu septembru AKCIJA: 1 L hidrolata rožmarina iz ekološke pridelave za 15 €.(klik)